YURTDIŞI KARGO GÖNDERİMİ - YURTDIŞI EXPRESS KURYE FİRMALARI


yurtdışı koli

Yurtdışı numune ve evrak gönderimi, nakliye sektörünün genel işleyişinden bağımsız, ayrı uzmanlık gerektiren bir alan. Bu konuda hizmet veren ve dünya çapında marka olan DHL, UPS, Fedex, Aramex gibi global firmaların yanı sıra. Türkiye genelinde ya da belli bir şehirde, yurtdışı gönderi hizmeti veren yerel firmalar da var.
Yerel firmalar daha esnek olmaları, daha müşteri odaklı olmaları ve firma bazındaki müşterilere, DHL, UPS gibi global firmalara kıyasla daha uygun fiyatlar sunabilmeleri sebebiyle tercih edilebiliyorlar.

PTT Kargo bir devlet iştirakı olarak kurulup sonradan özelleştirlmiş bir firma olarak yurtdışı gönderilerini ucuza gerçekletiren ama hem teslim süresi, hem de gönderi güvenliği açısından diğer firmalara göre handikapları olan bir firma. ( www.ihracat.co )

Yurtdışına nasıl koli gönderebilirim, yurtdışı kargomu en ucuz nasıl gönderirim, hangi firmalar yurtdışı kargo hizmeti veriyor gibi temel sorularınızın yanıtlarını bu konuda bulabilirsiniz.


Uluslararası kargo firmaları
Listelenen firmalar Türkiye’nin her yerinden, yurtdışına evrak ve paket taşımacılığı yapmakta olan kargo firmalarıdır.
  • UPS Kargo (www.ups.com.tr ) : ABD menşeli, merkezi ABD/Atlanta. Hızlı, dünya genelinde yaygın, pahalı
  • DHL Kargo (www.dhl.com.tr/ ) : ABD de kuruldu, şu anki sahibi “Deutsche Post” merkezi Almanya/Bonn.Hızlı, dünya genelinde yaygın, pahalı
  • TNT Kargo ( www.tnt.com ) : 2017 yılı itibarı ile Fedex tarafından satın alındı. Kargo, kurye taşıma işlerine Fedex grup firması olarak devam ediyor.
  • FedEx (www.fedex.com/tr ) : ABD menşeli, merkezi ABD/Memphis. Hızlı, dünya genelinde yaygın, pahalı
  • Aramex ( www.aramex.com ) : Ürdün merkezli, Hızlı, dünya genelinde yaygın, diğer global firmalara göre fiyatları uygun 

PTT yurtdışı kargo

PTT Kargo
PTT Kargo ( http://ptt.gov.tr/ptt/#!ptt_ptt_yurt_disi_lojistik_hizmetleri ) : Posta kolisi, APG (Acele Posta Gönderisi) ve Turpex adı altında hizmetleri var. Posta kolisi olarak yapılan gönderinin alıcı adresine ulaşma süresi çok uzun ancak diğer tüm firmalardan çok daha ucuzlar. Uzun teslimat süreleri ve gönderi güvenliği ile ilgili endişesi olanlar için APG ve Turpex hizmetleri, posta kolsi hizmetine göre daha pahalı ancak daha hızlı ve güvenli. ( www.ihracat.co )


Yurtdışı Gönderi Yapan Yerel Kargo firmaları
Yurtiçi kargo, Aras kargo, MNG Süratkargo gibi hali hazırda Türkiye’nin her yerinde bayi ağı bulunan firmalar aynı zamanda yurtdışı gönderi hizmeti de vermektedir.

Bunun yanında pek çoğu İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerde bölgesel hizmet veren ancak yurtdışı evrak ve paket gönderiminde özellikle kurumsal firmalara iyi fiyat ve butik hizmet sunabilen firmalar mevcut.

Aslında bu firmalar; UPS, DHL, Fedex gibi global firmaların yurtdışı dağıtım hizmetlerini kullanıyorlar fakat dönemsel belli bir gönderi kapasitesi oluşturarak ve aynı zamanda gönderi takibi, müşteri hizmetleri faaliyetlerini kendileri yürüterek, firma bazındaki müşterilerine daha uygun fiyatlar ve daha etkin hizmet sunabiliyorlar. bunlardan bazıları aşağıdaki gibi listelenmiştir.

yurtdışı kargo

Yurtdışı gönderi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar
  • Gönderi yapmadan önce paketinizin “en*boy*yükseklik” olarak ebatlarını ölçün, paketlenmiş haliyle tartın. Bu bilgiler dahilinde 3-4 firmadan fiyat alın.
  • PTT gibi bazı firmalar koli ve paketleme gibi bazı hizmetleri vermiyor ya da bu işlemi basit naylon poşetlerle yapıyorlar, kendi paketinizi hazırlamanız gerekecektir. Gönderi için hizmet alacağınız firma, koli ve paketleme hizmeti veriyorsa dahi, eğer göndereceğiniz ürün ezilme, kırılma gibi riskler taşıyorsa kendi paketinizi kendinizin yapması daha sağlıklı olacaktır.
  • Alıcının adres bilgisini mümkünse detaylandırın, bölge kodları posta kodları gibi bilgileri temin edin. Alıcının iletişim detaylarını, telefon e-mail dahil eksiksiz belirtin.
  • Gönderiniz bir evrak değilde ürün ise, ürün bilgilerini, ürün değerini belirtin. Kaybolma, zarar görme ihtimallerine karşın ürününüz değerli ise sigorta yaptırın.
  • Eğer yurtdışından bir ürün getirtiyorsanız, öncelikle gelecek ürünün yurtiçine girişinde bir sakınca varmı kontrol edin. Cep telefonu, tablet, tütün çeşitleri vb gibi. ürünler içermemesine dikkat edin
  • Yurtdışından internet üzerinden alışveriş ile bir paket getiriyorsanız içeriğindeki ürüne dair faturanın, paketin dışında pakete tutturulmuş olarak gönderilmesini sağlayın. Ürün bedeli 30 EUR üzerinde ise gümrüğe takılacak, gümrük vergisi, ardiye gibi masraf kalemleri ödemeniz gerekecektir. ( www.ihracat.co )

İlgili konu:


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

küçük lord kitabının kısa özeti