sevgi dostluk dürüstlük iyilik ve yardımlaşmadan birini seçerek deneme yazın

SEVGİ , DOSTLUK,  DÜRÜSTLÜK , İYİLİK VE YARDIMLAŞMA KONULARINDAN BİRİNİ SEÇEREK DENEME YAZIN
SEVGİ KONULU DENEME:Sevgi, kişinin  içini ısıtan sıcacık bir duygudur. Sevgi insan olmanın temel gerekliliklerinden biridir. Yaşamak için nasıl yemek,  su , soluk  gerekliyse sevgi de bir o kadar lüzumludur. Sevgi olmadan yaşamanın da hiçbir manası  olmaz. Sevgi hiçbir bedeli olmayan bir hazinedir.
      
     
Sevgi kişiler  için önemli değerlerden olup insanların hayat  amaçlarındandır. Yaşam boyunca bize manevi   bakımından ihtiyaç duyduğumuz sevgi hayatımıza yön vermemize yardımcı olur. Sevgiye sahip olanların yüreklerine  merhamet ve güzellikler dahil olur. Kalbimizden gelen o hisler  sayesinde insanlar kendi arasında bağlar kurar , destek olurlar. Güzel bir biçimde  severek karşımızdaki ile kendimizi mutlu etmemiz   olur.Sevginin en iyi  hali ise masunca sevmektir. Sevginizi öyle saklayın ki kendinize kişiler  önemli değer kazansın. Seven insanın yaptığı davranışlar sayesinde kendilerini   geliştirirler. Başkalarına karşı daha güler yüzlü olup gülücüklerini  çevrelerine yayarlar. Seven kalpten sever onsuz yapamayacağını her daim  bilir. Sevgisine her zaman  sahip çıkar ömrü   boyunca bununla devamlılık sağlar. Sevgi para pul ile satın alınamaz. Ne kadar zengin olursanız olun kişinin  temel ihtiyacı olan bu duyguyu para ile  alamazsınız. Sevgi içten gelir, insanın  yüreğinin en derinlerinden seslenir insanlara. Dünyada en değer verdiğiniz   nesne bir kuş kanadı gibi çırpınır durur yüreğinizde.
Sevgi olmadan hayatın  da bir anlamı kalmaz. Kalp, atmak için bir neden  arar ve en önemli yaşama hevesini de sevgide bulur. Daha iyi  bir dünya istiyorsak sevelim. Birbirimizi sevelim, ağaçları sevelim,   kuşları, doğayı sevelim. Sevgi iyilik  getirir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti