dostlukla ilgili bir akrostiş yazınız

DOSTLAR BENİ HATIRLASI
5. Dostlukla ilgili bir akrostiş yazınız
Dost gibi var mıdır bu hayatta
Onun gibi kim yardım eder lişiye
Sanmayın dostsuz yaşanır bu cihanda
Tek dostunuz olsun başınız kalmaz darda

Lazımsa size dost önce siz bir adım atın
Umut ile sevgi ile yaklaşın
Ki dostluklarınız sonsuza  kadar kalsın

DOSTLUK KONULU KOMPOZİSYON
Dost, zor anımızda  elimizden tutup bizi kaldırabilecek kişidir. Her insanın hayatında   gerçek bir dosta ihtiyacı vardır. Hem güzel zamanda  mutluluğumuzu paylaşan hem de zor günlerimizde sıkıntımızı hafifletmemize yardımcı olan insanlar  gerçek dostlarımızdır.
İnsanın yaşamında  birçok arkadaşı, çevresinde pek çok yakını bulunur. Lakin  bu insanların hepsi dost değildir. Dost dediğin bizi   sever. Dost yanımızda olmasa da varlığını bildiğimiz, yanımızda hissettiğimiz insandır. İnsanın öyle zamanları  olur ki bazen karanlıklarda kaybolur. Tüm dünya üstüne geliyormuş   hisseder, insan  kötü anlarında ne yapacağını bilemez. Lakin  gerçek bir dostunuz varsa böyle bir durumda o sizi alıp aydınlıklara çıkarır, derlerimizi  paylaşarak içinizi rahatlatır.
Gerçek dostlarını bulmak isteyen kişilerin  zaman ihtiyacı vardır. Dostluk kolay elde edilen bir değer  değildir. Uzun zamanda karşılıklı ve çıkarsız bir arkadaşlığa ihtiyaç duyar dostluk. 2  kişi fedakarlık çerçevesinde güç  günlerden geçtiğinde ve birbirlerine destek olduklarında bu arkadaşlık  ,  zamanla dostluğa dönüşür.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti