rönesansın bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemelere katkısı nedir

RÖNESANSIN BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA İLERLEMELERE KATKISI NEDİR?
Bu dönemde özellikle kültür, sanat faaliyetleri arttı. Birçok ressam yetişti. Birçok bilim adamı kilisenin karşısında durdu. Dünyanın yuvarlak olduğu görüşü önem kazandı bu dönemde. Özellikle Kopernik , Galileo , Kepler gibi bilim insanları uzay ile ilgili birçok çalışma yaptı. Bu çalışmalar Avrupa ‘ nın bilim alanındaki geleceğini de şekillendirdi.

RÖNESANS DÖNEMİ HAKKINDA DİĞER BİLGİLER
a.Rönesans, XIV. yüzyılda İtalya’da başlayan, XV ve XVI. Asırlarda  ise bütün Avrupa’yı etkileyen toplumsal, ekonomik, siyasal, dinsel vile e kültürel de­ğişmelerin gerçekleştiği döne­me verilen addır.
b.Ayrıca, bu dönem içinde Avrupa kültüründe eskiçağın biçimsel ve düşünsel değerlerini savunan hareket de Rönesans olarak adlandırılır.
c. Rönesans   sözcüğü Fransızcada “yeniden doğuş” an­lamına gelmektedir.
d.Tarihçiler Rönesans’ı ortaçağın dinsel, dogmatik düşünce biçimlerine tepki olarak gelişen; insan ve Dünya konusunda yeni fikirler  ileri süren; özgür ve eleştirel bir düşünce sistemine bağlanmayı amaçlayan hareket olarak söyler.
e. Yine de Rönesans ortaçağdan köklü bir kopuş olarak değil, toprak köleliğine dayanan üretim biçiminin  değişme sürecine bağlı ola­rak, özellikle kültürel düzeyde ortaya çıkan değiş­meler olarak düşünülmelidir.
f.Bu değişmeler toprak köleliğine dayanan üretim tarzının çözülme­sinde, toprak kölelerin özgürleşip gelişen şehirlerde  ücret kar­şılığı çalışan işçilere dönüşme­sinde, etkili olmuştur.
g. Rönesans Avrupa’da ulusal devletlerin ve çağdaş anlamda bireylerin ortaya çıkışında önemli bir basamaktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti