peter pan kitabının kısa özeti

PETER PAN KİTABININ KISA ÖZETİDarling ailesi mutlu ve mesut bir sekilde yasamaktadir.    Vendi, Misel ve Jan Darling ailesinin mutlu 3 çocuklarıdır. Üç kardes: Vendi,misel,jan çok
fazla hayal kuran afacan  çocuklardir. Aile iyi  bir şekilde hayatını sürdürmektedir.  Çocukları hayal kurmayı pek  sevmektedir ve çok akıllılardır. Ve Peter Pan’in perilerle birlikte  yasadigina inanmaktadirlar.Evde hayal  kurarken birden pencerenin acildigini ve içeri ışıklar  içinde Peter
Pan’in girdigini görürler. Bir gün yine 3 kardeş oturmuş hayal kurarken pencerenin açılmasıyla içeri Peter Pan girer.Peter Pan bu 3 kardesi uçurmaya ve düsler adasina götürmeye söz verir.Ve adaya seyahata  baslarlar. Adanin korsanlar tarafindan himaye  altina alindigini görürler. Peter Pan onlarla muhabbet  etmeye başlar. Uçabildiğini ve onları düşler adasına götürebileceğini de söyler.

       
  Çocuklar da kabul eder ve adaya giderler. Lakin  adayı düşmanlar ele geçirmiştir. Bunu yapan Peter Pan’ın düşmanı Kanca’dan başkası değildir.
ve korsanlarin basi olan KANCA’nin düsmani oldugunu hemen anlar PETER PAN. Bu arada çocuklar saklanmak için mağaraya girerler.
Çocuklar mağaraya saklanırlar. Burada korsanlarin kaçirip   bagladigi kizilderili reisinin kiziyaban zambagini bulurlar ve kurtarirlar lakin  yine korsanlara yakalanirlar. Burada Yaban Zambağı’nı, mağaradaki tutsağı , kurtarırlar. Lakin  çok geçmeden korsanların eline düşerler.Korsanlar 3  kardesi ve yaban zambagini kaçirmislardir .Peter Pan çocuklari kurtarmak için korsanlarla kiyasiya mücadeleyi tek basina vererek kazanir. Bundan sonra  düsler adsinda kötülük olmayacaktir.Peter Pan çocuklari tekrar gerçek dünyalarina götürür.


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti