iki yıl okul tatili kısa özet

İKİ YIL OKUL TATİLİ KISA ÖZET
         Sloughi gemisine gezmek için aynı okulda okuyan   15'ten fazla olan öğrenci binmiş. Geminin sahibi ve geminin hizmetçileri   çıkmış. İçeride sadece Miço Moko kalmış. Lakin  bir anda gemi denizlere açılıvermiş. Bunu hiç kimse fark etmemiş. Yaklaşık yarım saat kadar sonra Briand, Gordon ve Doniphan yukarı çıkmış ve dışarı baktıkları zaman şok olmuşlar. Gördüklerini çocuklara diyememiş . Çünkü denize açılmışlar ve çocuklar bunu duyarlarsa   korkacaklarını biliyorlarmış. Çocuklara yalnız  geziye çıktık demişler. Lakin  çocuklar karadan çok uzaklaştıklarını görünce,   çok korkmuşlar. Birkaç gün sonra öğrencilerden  biri kaptanın olduğu yere girmiş ve  hiçkimseyi görmeyince çok korkmuş.  Bunun üzerine, Briand ve Gordon birer birer  gemiyi sürüyor ve   döndürmeye çalışıyorlarmış. Lakin  gemi bir türlü geri dönmüyormuş ve   sonunda bir adaya ulaşmışlar. Adaya geldiklerinde çocuklardan bazıları çok  sevinmiş lakin  bazıları daha da çok korkmuş.  

          
          Herkes   barınacakları başka bir yer  aramaya başlamış. Çünkü bu gemide   fazla kalamazlarmış. Kuzey, güney, doğu ve batıya   keşfe çıkmışlar ve güneye giden grup derenin kenarından gidiyormuş. En sonunda bir mağara bulmuşlar.  Herkes buluşma alanındaymış ve hep beraber  güneye   yol almaya başlamışlar. Mağaranın yanına gelince   ev yapmayı düşünmüşler ve dereyi kullanarak ilk buluştukları yere   dönmüşler. Buluştukları yer gemiye   yakınmış. Gemiden bir sandal alıp   koymuşlar ve dere yoluyla gemideki   rahatlıkla mağaraya taşımışlar.
Mağaraya uygun yenilik  yapmışlar. Artık mağara onların eviymiş. Bazen yine  gemiye gidip gemide kalanları getiriyorlarmış. Gemide artık eşya kalmamış ve yiyecek bulmak için ormana başlamışlar. Lakin  mağaradan çok uzaklaşmıyorlarmış. Çünkü kaybolma riskleri fazlaymış. Ormanda meyve topluyorlarmış. Lakin  etleri bitmek üzereymiş ve mağarada iyi  beslenmek istiyorlarmış. Ertesi sabah  silahlarını alıp et bulmak için hayvan avlayacaklardı. Gün doğmaya başladığında et bulmak için Gordon ve Briand uygun  davranarak erkenden hayvanları öldürmeyi başlarmışlar ve çocuklar uyanmadan   dönmüşler.   Çocuklar etleri görünce   sevinmişler. O zamanlar akıllarında iyi  bir proje varmış. Proje; büyük bir uçurtma yapıp, adanın   büyük olduğunu görmekmiş. O gün bu projeyi yapmaya başlamışlar. Uçurtma için çok  ip ve on tane sopa kullanmışlar. Uçurtmaları 2  metre boyundaymış ve ilk denemeleri için içine tam 50  kilo koymuşlar. Maalesef adaya korsanlar çıkmış ve korsanlardan     görmüş. Artık, çok kötü şeyler olmaya başlayacakmış. Mağaranın iyi olması için bir başkanlık seçimi yapmaya karar vermişler. Seçimleri kazanan Gordon olmuş.   Doniphan, Wilcox, Cross ve Webb onlardan ayrılmaya başlamış . Diğerleri de çok üzülmüşler. Şimdi de Doniphan'ın yaptığı grup korsanların   gidiyorlarmış. Başlarına neredeyse bir kötülük gelmek üzereymiş. Çünkü bir korsan tarafından izleniyorlarmış. Kendilerine   mağara bulmuşlar ve oraya sığınmışlar lakin  bu sadece bir günlük bir yermiş . Çünkü sabah olunca korsanlar onlara saldırma   yapmışlar. Sabah olduğunda korsanlar onların kapısına gelmiş  .  Sonunda korsanların geldiği gemiyi bulmuşlar. Kendi gemileri kötü  olduğu  için, korsanların gemisi ile oradan ayrılmışlar.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti