iç anadolu bölgesi doğal güzellikleri su kaynakları turizm faaliyetleri

İÇ ANADOLU BÖLGESİNİN  COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ
YÜZEY ŞEKİLLERİ:
İç Anadolu Bölgesi  yüzey  şekilleri bakımından çok  sade bir görünüme sahiptir. Yer şekilleri çok fazla  çeşitlilik göstermez. Dağlık  araziler çok  olmadığı içinalt="http://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif" u1:shapes="Resim_x0020_2" v:shapes="_x0000_i1025"> kara ve demiryolu ulaşımı için elverişlidir. Bölgenin çoğu   yerinde genellikle 1000 m yükseltiye sahip büyük  düzlükler bulunur. En az yüksek  olan  yerleri olan Sakarya ve Kızılırmak vadilerindeki sınır  700 m gibidir. Bölgenin güney tarafında  bulunan  Kuzeydoğu-güneybatı yönünde  giden  dağlar volkanik kökenlidir. 

DOĞAL GÜZELLİKLERİ:
TUZ GÖLÜ
Elmadağ Kayak Merkezi
ÇATAK TABİAT PARKI
İNCESU KANYONU
YOZGAT ÇAMLIĞI 
ERCİYES DAĞI
SULTANSAZLIĞI
MERAM BAĞLARI
ALADAĞLAR

SU KAYNAKLARI:
Akşehir, Tuzla, Seyfe, Mogan Eber, Ilgın (Çavuşçu), ve gölleridir. Sakarya nehri üzerinde ise Sarıyar ve Gökçekaya barajları bulunur.

TURİZM FAALİYETLERİ:
 peribacaları,
Ihlara vadisi,
Derinkuyu'daki yeraltı kentleridir.

      Konya'da bulunan  Selçuklu eserleri, Mevlana türbesi ve çeşitli yerlerdeki antik kentleri önemli turistik değerlerdir. Bölgede sağlık turizmi de gelişmiştir. Özellikle Niğde, Kayseri Eskişehir, Ankara, Konya, illerinde kaplıcalar bulunmaktadır. Bu yerleşim merkezlerinde bu amaçla  kurulmuş dinlenme ve konaklama tesisleri yer alır. Bölgedeki Erciyes ve Elmadağ kayak   açısından gelişmiş yerlerdir. Özellikle Ankara'da bulunan Anıtkabir, Atatürk müzesi, Etnografya müzesi   en sık uğradıkları yerler arasında yer almaktadır. İç Anadolu'da her yıl gerçekleştirilen, Kayseri Anadolu Fuarı ile Konya Fuarı önemli  turizm ve ticaret etkinliklerindendir.   Boğazköy Alacahöyük Milli Parkı, Göreme Tarihi Milli Parkı ve Yozgat Çamlığı   Parkı gibi   doğal yönden korumaya alınmış turizm alanları da vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti