seçtiğiniz bir yemeği tanıtınız

SEÇTİĞİNİZ BİR YEMEĞİ TANITINIZ.BUNU YAPARKEN YEMEĞİN ÖZELLİĞİ , YÖRESİ , MALZEMELERİ , NASIL YAPILDIĞI VE NE ZAMAN İKRAM EDİLDİĞİ GİBİ BİLGİLERDEN HAREKETLE BAŞLIK VE ALT BAŞLIK İÇERECEK ŞEKİLDE BİR TASLAK OLUŞTURUNUZ. DAHA SONRA METNİ AŞAĞI YAZINIZ
YEMEĞİN ADI: KADIN BUDU KÖFTE
YEMEĞİN ÖZELLİĞİ: KIYMAYLA YAPILMASI
YÖRESİ: TÜM YÖRELER
MALZEMELERİ: KIYMA, SOĞAN, PİRİNÇ, YUMURTA , UN, MAYDANOZ , TUZ,BAHARAT,SIVI YAĞ
NASIL YAPILDIĞI: KIYMA VE DİĞER MALZEMELER YOĞRULARAK YAPILIR
NE ZAMAN İKRAM EDİLDİĞİ: ÖĞLE VE AKŞAM YEMEĞİ
  HAZIRLIK
  İlk önce kadın budu köfte yapmak için gerekli  malzemeler hazırlanır. Kıymanın yarısı soğan ile kavrulur. Soğumaya bırakılır. Pirinçler suda haşlanır. Diğer yarısı un , yumurta , tuz , baharat ve pişmiş  olan kıyma ile güzelce yoğrulur.

YAPILIŞI
Süzülmüş pirinç güzelce yoğrulur. Buzdolabında birkaç saat dinlemeye bırakılır. Dinlenen köfte harcından dilediğiniz şekilde köfteler hazırlanır. Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulanır. Sonra da kızgın yağda kızartılır.
İKRAM EDİLME BİÇİMİ
Kadınbudu köfte daha çok salata ile beraber yenen bir yemektir. Yanında ayran ile ikram edilir. Bu yemek özellikle misafir için Anadolu ‘da sıkça tercih edilen bir yemektir. Öncesinde çorba ile ikram edilmesi aynı zamanda sindirimi de kolay bir hale getirir.  Katı bir yemek biçimi olduğu için bu yemeğin yanında aynı zamanda sıvı şeyler de yenmesi tavsiye edilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti