depremin zararlarından korunma ve güvenli yaşam oluşturma poster

DEPREMİN ZARARLARINDAN KORUNMA VE GÜVENLİ BİR YAŞAM HAKKINDA  TOPLUMU BİLİNÇLENDİREN POSTER HAZIRLAYIN

a.Deprem zararlarının temel  nedenleri  deprem sebebi ile olan  sarsıntı ve   hareketlerinden dolayı binaların  çökmesi, su,   ulaşım, elektrik ve haberleşme sistemlerinin zarar  görerek işlemez duruma gelmesidir.


b. Oturmalar, heyelan ve çamur akmaları, depremin oluşturacağı  deniz dalgaları, deprem nedeni  ile olan  yangınlar deprem zararlarının çoğalmasına  neden olabilmektedir.


c.Deprem zararlarını en aza indirmek    için deprem konusunda bilgiyi  arttırmak ve depreme karşı hazırlıklı olmak  lazım. 


d. Öncelikle üzerinde binaların yapılacağı  zeminin   özelliklerinin çeşitli  yöntemlerle incelenerek yerleşime uygun  olup olmadığı araştırılmalıdır. 


e.Bu yapıldıktan    sonra; yerin  özelliklerine uygun   tasarımları ile deprem tehlikesini de dikkate alan yapı teknikleri ile inşaatlar  yapılmalı. 


f.Acil durum planlaması  iyi planlanmalı ve uygulanmasında karşılaşılabilecek zorlukları  azaltmak için önceden yapılacak tatbikatlar ile    bilgilendirilmelidir.


g.İstanbul gibi önemli  derecede deprem bölgesinde bulunun kentlerde  yaşayan kişilerin  bir   deprem ile karşılaşmaları   ve buna karşı dikkatli  olmalıdırlar.


h. Görevli ve sorumlu olmadığınız taktirde   hasar bölgesine ve hasarlı binalara girmeyiniz. 


ı.Kimi  büyük depremlerde hasar bölgesini kontrol altında tutabilmek için komisyonlar kurulur.
i.Ana depremi  izleyen art sarsıntıların yeni hasarlara sebep   olabileceğini unutmayınız ve bunlara karşı hazırlıklı olunuz. 

k.İstanbul gibi önemli  derecede deprem bölgesinde bulunan kentlerde ki insanlar  deprem tehlikesi altında yaşadıklarını   bilmeli  ve yukarıda özetlenen   bilgileri öğrenerek lüzumlu  hazırlıkları yapmalıdırlar.

l. Bu önemli  yöntemler  belki sizin belki   çok sevdiklerinizin yaşamını  kurtarabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti