atatürkün milli tarihimize verdiği önemi anlatan özdeyişleri nelerdir

Atatürk’ün millî tarihimize verdiği önemi anlatan özdeyişlerinden bulduklarınızı yazınız.
ATATÜRK ‘ÜN MİLLİ TARİHİMİZE VERDİĞİ ÖNEMİ ANLATAN ÖZDEYİŞLERİ
ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 1:
   – Büyük devletler kuran atalarımız,büyük ve geniş kapsamlı medeniyetlere de sahip olmuşlardır.bunu aramak,incelemek,Türklüğe ve cihana bildirmek bir borçtur.Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.
ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 2:
Eğer bir millet büyükse,kendisini tanımakla daha büyük olur.
ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 3:
Türk Milleti tarihinle öğün,çünkü senin ecdadın,medeniyetler kuran,devletler,imparatorluklar yaratan bir mevcudiyettir.
 ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 4:
Dünyanın bize saygı göstermesini istiyorsak,ilk önce biz kendi benliğimize ve milletimize bu saygıyı,hissi,fikri ve fiili olarak,bütün davranış ve hareketlerimizle gösterelim.
 ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 5:
Bu memleket tarihte Türk’tü,halde Türk’tür ve sonsuza kadar Türk olarak yaşayacaktır.
 ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 6:
Tarihi yazmak, tarihi yapmak kadar önemlidir. Yazan yapana bağlı kalmazsa değişmeyen gerçek. İnsanlığı şaşırtacak bir nitelik alır.
ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 7:
Herhangi bir tarihi elinize aldığınız zaman, onun gerçeğe uygun olup olmadığına güven duymak için dayandığı kaynak ve belgeleri araştırılır. Bizim şimdiye kadar doğru bir milli tarihçe sahip olmayışımızın sebebi tarihlerimizin. gerçek ve mantıktan uzak sözlerinden başka kaynak bulamamak talihsizliğidir  
ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 8:
İnsan , tarihinin anlamını ancak olgun bir yaşa eriştikten sonra anlıyor. Ve tarih ancak bu yaştan sonra yazılabilir. Çok arzu ederim ki, birkaç arkadaşla beraber yaşamımızdan geri kalan zamanı tarih yazmakla geçirelim !”
ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 9:
tarihi yapan akıl, mantık düşünüp karar verme değil, belki bunlardan daha çok duygulanırdır  ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 10:
Sonradan uydurma bir eser meydana getirilerek ertesi gün pişman olmaktansa, hiçbir eser meydana getirmemek, beceriksizliğin itiraf etmek daha iyidir  
ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 11:
İnsanların tarihten alabilecekleri önemli dikkat ve uyanıklık dersleri, bence devletlerin umumiyetle siyasi kuruluşların oluşmalarında, bu kuruluşların niteliklerini değiştirmede ve bunların çözülme ve sonlamalarında etkili olmuş olan sebepler ve etkenlerin incelenmesinden sonuçlar çıkmalıdır.
ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 12:
Türk Milleti !,sen Anadolu denilen yurda sonradan gelme değil,ilk yerleşip medeniyet kuranların çocuklarısın.Fakat geleceğine güvene bilmek için,bu gün çalışman lazımdır.
 ATATÜRK ‘ÜN SÖZÜ 13:
Tarih bir milletin neler başarabilme gücünde olduğunu gösteren en doğru bir kılavuzdur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti