Bugün Doğu'da internet erişimi kesildi (Güncelleme

Bugün sabah erken saatlerinde doğu'da internet erişimi kesildi.



Sabah saat 10.30 itibariyle Doğu'nun pek çok ilinde internet erişimi sağlanamadı.

Mobil veri bağlantısı kapandı

özellikle mobil cihazlardan internete erişimi sağlayan kullanıcılar Saat 10.30 itibariyle internet mobil verilerinin açılmadığı belirtildi. Bu durumun yaşandığı il'lerde yaşayan vatandaşlar GSM operatörlerinin müşteri hizmetlerini telefon yağmuruna tuttu. Şikayetlerinde arttığı saatlerde müşteri hizmetlerindeki görevlilerin Vatandaşlara buna benzer cevaplar verdiği belirtiliyor. Alt yapıdan kaynaklı bazı teknik sorunların yaşandığı ve bu teknik sorunlar yüzünden mobil verilerin kapatıldığı gibi cevaplarla karşılaşan vatandaşlar uzun süre internetsiz kaldı.

İnternet erişimi saat 22.20'de sağlandı

Gündüz erken saatlerde internet erişiminin kesildiği doğunun pek çok iline gece saat 22.20 itibariyle internet erişiminin tekrar sağlandığı belirtildi. Bu durum ilk değil daha önce buna benzer bir iki kez sorunlar yaşanmıştı. Ve verilen cevaplar yine aynı olmuştu.
Ancak bu durumun neden kaynaklandığı henüz belli değil.


Güncelleme 


İnternet erişimin kesildiği doğu il'llerinde gece saat 22:20 civarında tekrar internet erişimi sağlanmıştı. Ancak kısa süre sonra yani gece saatlerinden itibaren yine mobil veri bağlantısı kesildi. İnternet erişiminin olmadığı Doğu'nun pek il'in vatandaşlar mağdur olmakta.
Doğu'da internet kesintisi devam ediyor
Özellikle internet üzerinden çalışan yada internet kafe gibi işletmeleri çalıştıran çalışanlar bu konuda hem mağdur olmakta, hemde işlerini yapamaz hale geldiler. Herhangi bir açıklama yada bilgilendirme yapılmadan birden kesintilere uğrayan internet erişiminin neden kesildiği belli değil.
GSM operatör'leri neden sessiz?
Doğu il'lerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan üç büyük operatörler Turkcell,Vodafone ve Türk telekom bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadan, sadece alt yapıdan kaynaklı sorunlar nedeniyle mobil veri bağlantılarını kesildiği gibi cevaplar vermektedir. Bu cevaplar neyazıkki yeterince açıklayacı ve anlaşılabilir değil.  Bu durum bazı soruları akıllara getiriyor.  alt yapıdan kaynaklı bir sorunsa neden şebeke gitmiyorda sadece internet erişimi kesiliyor?. Gibi soruları bizede ileten Doğu'da yaşayan takipçilerimize bizde verebileceğimiz herhangi bir cevap bulamiyoruz. Çünkü ortada verilecek bir cevap yok. Ve bu konuda herhangi bir yetkiliden bir açıklama yapılmış değil. Umarız en kısa zamanda bu sorunlar çözülür diye temenni de bulunuyoruz.

Bize iletilen bazı soruları sizlerle paylaşıyoruz
Akşam saatlerinde kısa zamanda olsa  internet erişiminin sağlandığı Doğu'da yaşayan takipçilerimiz Bu soruları bize sordu. Mobil verim neden açılmıyor?. İnternet erişimi neden kesiliyor bu konuda bir bilginiz varmı?. İlk başta cihazından kaynaklanan arızadan dolayı mobil veri bağlantılarının kesildiği sanan bile var. Bu sorulara duyarsız kalamadık ve sizlerle paylaşmak istedik.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti