Apple otomativ devini satın almak için gizlice masaya mı oturdu?

Apple otomativ sektörünün büyük üreticilerinde McLaren'i satın almak için gizlice masaya oturduğu iddia edildi.
mclaren apple'amı satılıyor





ingiliz financial times gazetesinin haberine göre apple otomobil şirketlerinin başında gelen ve formula 1'dede yarışan Mclaren şirketini satın almak için gizlice görüşmeler yaptığını yazdı.
Apple'ın teknoloji devlerinden mclaren'in alt kuruluşlarından biri olan mclaren otomativ  grubunu satın almak için gizlice masaya oturduğu iddia ediliyor. Apple daha önce otomativ sektörüyle ilgilendiğini biliyoruz apple'ın bu grubu satın alarak otomativ sektöründe varlık göstermek istediğini  ifade ediliyor nitekim dev teknoloji şirketinin daha öncede böyle bir projesi olduğunu  biliyoruz.
Apple'ın mclaren'nin ve kendi mühendislerinin fikirlerini ve gücünü birleştirerek iki yıldır sürdürdüğü  elektrikli ve sürücüsüz araç projesine hız vermesi bekleniyor ve eğer bu projesini gerçekeğe dönüştürebilirse otomativ sektöründe çığır açacak bir hamle ve apple akıllı telefon tablet ve macbook ile ünlenen ismine bir ünvan daha verecek.


Apple şirketi ilk kez böyle bir adım atmiyor 2014 yılında beats electronics şirketini 3 milyar dolar ödeyerek kendi bünyesine katmıştı.


McLaren şirketi sportif araçların yanı sıra formula 1 de yarıştırmak için otomobil üretiyor Apple şirketin tamamını değilde alt kuruluşu olan mclaren teknoloji grubunu satın almak istemesi otomobil sektöründe ciddi bir hamle olarak görülmekte ve bu apple'ın rakiplerinin yanı sıra  otomabil üreten büyük şirketleride yakından ilgilendiriyor.


Bu iddia şimdilik sadece bir iddia olarak görülsede apple'dan bu konuyla ilgili henüz henüz bir açıklama yapılmış değil.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

korkusuz kaptanlar kısa kitap özeti

yürekdede ile padişah kitabının kısa özeti

küçük lord kitabının kısa özeti